Natuurlijk zijn wij benieuwd naar uw reactie
 

De blusgroep Breskens telt nu circa 17 vrijwilligers. Dat zijn ‘gewone’ mannen en vrouwen, vaak met een baan. En ze hebben een paar dingen gemeen: ze zijn niet bang, ze zijn sportief en ze zijn vooral collegiaal. Want: we werken bij de brandweer in een hecht team. Dat is maar goed ook: we moeten blindelings op elkaar kunnen vertrouwen. Altijd! Naast die positieve eigenschappen zijn er nog een paar dingen waaraan vrijwilligers moeten voldoen:

  • u bent tussen de 20 en 40 jaar;
  • u heeft een goede gezondheid;
  • u bent bereid een opleiding tot brandwacht te volgen;

Voor de plek waar u woont en waar u werkt geldt als het nodig is, dan moet u snel ter plaatse kunnen zijn. Ook mensen in ploegendienst komen in aanmerking. Zij zijn weliswaar maar voor een gedeelte van de dag inzetbaar doch dan wel voor 100% beschikbaar. Dit kan soms beter zijn dan iemand die kantoor heeft aan huis maar de hele dag door de streek rijdt.


Opleiding
Vrijwilligers krijgen een opleiding voor het diploma Brandwacht. De opleiding bestaat uit theorie en praktijk met aandacht voor levensreddende handelingen, training in het omgaan met brandweerapparatuur en communicatiemiddelen. De opleiding tot brandwacht duurt 1 jaar.

Ik heb interesse. En nu?
U kunt contact met ons opnemen of spreek een van de leden eens aan. Je kent er vast wel een in je omgeving.

Natuurlijk zijn vrouwen ook van harte welkom binnen onze groep.

In een wereld van internet en websites willen wij niet achterblijven u via dit medium op te hoogte te houden van de doelstellingen die wij voor ogen hebben. We zijn dan ook erg benieuwd naar uw reactie op onze site.

Mail ons of plaats uw bericht in ons gastenboek.

 

Ons E-mail adres is Brandweer Breskens