HV haakarmvoertuig op Volvo FM 9 chassis
 

Zaterdag 4 oktober 2008 heeft het college van Burgemeester en Wethouders een nieuw haakarmvoertuig, een hulpverleningscontainer en een nieuw noodstroom aggregaat officieel aan de brandweer overgedragen. Dit gebeurde bij de brandweerkazerne in Oostburg.

Haakarmvoertuig

Op het nieuwe haakarmvoertuig, voorzien van kraan en lier, wordt een container met hulpverleningsmateriaal vervoerd. Deze container is voorzien van nieuwe hulpverleningsmaterialen voor het bevrijden van slachtoffers na een ongeval, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen, het bestrijden van milieu-incidenten en het redden van dieren. Hiervoor is de opgebouwde kraan met lier ook van grote waarde. De combinatie is volledig door Zeeuws-Vlaamse bedrijven gebouwd. De auto is geleverd door Volvo Kant BV uit Oostburg, de opbouw van het haakarmsysteem en de kraan is door Dieleman service uit Axel verzorgd. De container is door de AI-group uit Axel gebouwd.

Noodstroom aggregaat

Het nieuwe noodstroom aggregaat is een 635 KVa diesel aggregaat gebouwd door Kemper en van Twist uit Dordrecht. Dit aggregaat is aangeschaft om tijdens stroomuitval het gemeentehuis van stroom te kunnen voorzien. Hiertoe is de gemeente verplicht om haar crisiscentrum operationeel te kunnen houden. Door te kiezen voor een container kan dit aggregaat ook elders worden ingezet.