Bevelvoerder training 04/10/07 Fire Service college - Moreton UK

    

Onno, Frank, Kristof en Rinus op Schiphol

 

Naast de normale oefeningen en hitte trainingen is voor de brandweer gemeente Sluis sinds 3 jaar ook een bevelvoerder cursus van een week in Engeland. Dit jaar waren Kristof Missiaen en Frank Baas van post Sluis, Rinus Jansen van post Oostburg en ikzelf Onno Paridaen post Breskens aan de beurt. Samen met nog 20 brandweer collega’s uit  Brabant, waaronder ook een aantal beroeps uit Eindhoven en Helmond.

Wij vertrokken op zondag 4 november, onze bluspakken en koffers werden vooraf met een haakarmbak naar Schiphol gestuurd.

 

Zoals uit foto blijkt is het firecenter een oud  vliegveld uit de 2e wereldoorlog

Dag 1

Na een voorspoedige vlucht en busreis werd ons s’avonds een diner aangeboden door het firecentrum, het onbeperkt bargebruik was een goede binnenkomer. Toch maar niet al te laat naar bed gegaan, volgende dag zou het serieuze werk beginnen.

Dag 2

s’Morgens onze ademlucht toestellen ophalen, lockers inruimen waarna een veiligheidsbriefing. Naast de meegekomen Nederlandse instructeurs waren er ook 3 Engelse retired firefighters vanuit het fire college. Zij zorgden voor het stoken en waar nodig een stukje veiligheid. Hierna werden de dagschema’s uitgedeeld, per dag 2 inzetten 1 als bevelvoerder en 1 als schaduw. Verder was de indeling redelijk vrij en was je  blusploeglid, eigenaar van het brandend pand, kapitein van een schip of burgemeester. Alle rollen werden per inzet met voldoende fantasie ingevuld.

 

Eerste inzet brand door broei in silo met slachtoffer.

 

Hierna afgestart met het echte werk. Mijn eerste rol was schaduw en de bevelvoerder was Patrick Aben (beroeps uit Eindhoven). De inzet betrof een brandje in een silo met natuurlijk een slachtoffer in de silo. De inzet verliep voorspoedig en onder dekking van een straal HD was het slachtoffer er zo uit. Zo gemakkelijk zouden de inzetten echter niet blijven.

 

Fish and Chips (met wat benzine en diesel)

 

s’Middags kwam een nieuw scenario “brand in een fish an chips zaak" tijdstip 23.00 uur s’avonds en de eigenaar vermoedelijk nog binnen”. Bij deze inzet was ik nummer 4. Door het aantal slachtoffers besloot de bevelvoerder 4 man naar binnen te sturen, 1 en 2* met een poederblusser voor de brand en 3 en 4* met een straal hoge druk. Ik als laatst naar binnen, van de brand heb ik natuurlijk niets gezien alleen vette rook, Het geheim van onze engelse stokers: een frietpan met diesel en om het af te maken nog wat benzine er in.

* 1, 2, 3 en 4 indeling manschappen

Na de inzet beetje zwart

 

De volgende ronde zat ik weer in de blusploeg nu als nummer 1. Poederblusser mee en voetje voor voetje naar de brand en afblussen. Hierna het slachtoffer gezocht en gevonden.

 

Eerste nader bericht

 

Nu was ikzelf aan de beurt voor mijn eerste inzet als bevelvoerder. Melding auto tegen een treinwagon. Meteen opgeschaald voor de waterwinning. Ter plaatse bleek het een brandende auto te zijn die tegen een spoorketel wagen aan stond. Volgens aanwezige machinist was hij halfvol met vloeibare propaan. Klein brandje grote wagon dit zou niet zo snel een bleve kunnen worden. Nadat ik had laten afblussen en het voertuig laten controleren bleek dat de oorzaak van dit alles een tweede voeruig was, welke met slachtoffer en al nog op de snelweg lag. Helemaal gemist in de eerste verkenning, je aandacht gaat te makkelijk naar de spoorketelwagen en de brand. Na dit voertuig over gedragen te hebben aan de 120 was het einde oefening. Uit de nabespreking bleek heb ik veel goed gedaan maar was er ook veel te leren. (360 graden verkenning)

Hierna debrieving voor allen en hebben we de leerervaringen gedeeld. Douchen en meteen naar de eetzaal voor engels diner. Op de campus is een eigen pub waar we met zijn allen nog wat gedronken hebben (pints).

 

Cessna met 2 slachtoffers en verdachte smokkelwaar

Dag3

Dagindeling zat er nu goed in 07.30 uur naar de eetzaal voor engels ontbijt, toast, bacon, eggs, juice, cornflakes. En voor Rinus ook nog beans en sausages! Mijn inzet betrof een brand in een wat louche garage. Eigenaar wilde geen politie ter plaatse en wat bleek op de eerste verdieping was er een hennep kwekerij. Afgezien van het feit dat ik dit nog steeds geen reden vond om op te schalen een redelijke inzet.

S’middags had ik de rol van schaduw, er was een melding dat er een vlieguig was neergestort, een crash van een Cesna,  2 slachtoffers en een piloot die de bevelvoerder probeerde om te kopen. Tegelijkertijd op 200 meter een kop staart botsing op de snelweg. Oplossing lag hier voor de hand, je kan niet alles zelf en laat dit dan ook over aan een andere blusgroep.

 Aan het eind van de dag een grote gezamelijke oefening met een binnen brand, veel rook en veel vuur

 

Dag 4

Weer verschillende scenarios

Laboratorium met slachtoffer, brandje en een radioactieve bron (hoe werkte de kwadraat regel ook weer?). Daarna een  beklemming van een slachtoffer onder een heftruck met een lekkend vat zoutzuur. s’Middags kwam mijn oefening het was de laatste van de dag dus een grote inzet. Melding “brand in een Museum” meteen opgeschaald naar grote brand en dat was ook wel nodig. Begane grond doorverkend met 2 stralen HD maar hier niets gevonden Brand was op de eerste verdieping met doorslag naar de tweede, overgegaan op lage druk via de droge steigleiding, eerste verdieping voor de 120* wij pakten de tweede en de 130* op de waterwinning. OVD kwam ter plaatse en het bleek toch wel moeilijk om zelf weer terug te schakelen naar het alleen aansturen van je eigen blusgroep.

* 120 en 130  voor assistentie ingezette extra voertuigen

Ongeval met gevaarlijke stoffen en brandje

Dag 5

Over de helft, er begint een stuk automatisme te komen in het aangeleerde.

Mijn inzet  betrof een aanrijding op de snelweg,  mijn voorlopig plan was een normale HV en plan plus gereed zijn voor een brand. Ter plaatse bleek het om een vrachtwagen te gaan met containers die lekten, er was een slachtoffer en een brandje. Plan en Plan plus meteen verlaten en omgeschakeld naar een ongeval gevaarlijke stoffen. Slachtoffer lag gelukkig niet in de vloeistof plas dus die kon snel gered worden, daarna een bak onder de lekkage geplaatst en de het brandje afgeblust.

 

Vrachtwagen met vaten tegen een trein met hooligans

 

s’Middags was de eindinzet ongeval met een trein, en voor mij was er deze keer geen grote rol. Wel weer veel geleerd “ruim uitschakelen” was volledig nieuw. Toen er ook nog een volledige groep hooligans uit de trein kwam werd de dag toch nog intensief afgerond.

 

Ongeval op snelweg

Dag 6

Dacht dat ik een en ander nu wel kon plaatsen, dat zou snel blijken. Scenario: “ongeval op snelweg”, gezien tijdstip meteen middelongeval gegeven en snelweg incident management. Eerste nader bericht “meerdere meldingen en brandje”, opgeschaald naar groot ongeval en de 130 meteen opdracht gegeven zicht als eerste te bekommeren om de waterwinning. Ter plaatse bleek het om een ketting botsing te gaan van 9 voertuigen en een behoorlijke brand met een slachtoffer er vlak bij, 1en2 afschermen 3 en 4 slachtoffer redden. Ik was 30 sec ter plaatse al mijn mensen ingezet, nog geen verkenning kunnen doen, en meteen politie, ambulance, wegbeheerder, de HV*, de 120 en een chauffeur van een van de vrachtwagens die allemaal aandacht wilden. Met wat kunst en vliegwerk alles zo veel mogelijk verdeeld waarna de OVD ter plaatse kwam. Hoeveel slachtoffers er waren wist ik en een tekening van het ongeval met alle voertuigen kon ik ook maken. Alleen kon ik maar 8 slachtoffers intekenen en er waren er toch echt 9. Weer een voertuig over het hoofd gezien, een 360 graden verkenning bij een kettingbotsing is toch niet zo makkelijk maar wel noodzakelijk! Al met al van deze inzet weer zeer veel geleerd.

* HV hulpverleningsvoertuig

Afschermen en slachtoffer redden

Toch wel vermoeiend zo’n week

 

S’middag de grote eindoefening

Brand in een winkelcentrum met parkeergarage er onder, ik was de 113. Op verkenning begane grond naar binnen met HD, voorbij 1en2 tot aan de 2e brandhaard, “uitbreiding  voorkomen” Daarna nog wel warm gehad maar de echte hitte zat toch in de kelder.

* 113  manschap 3 van het eerste ingezette voertuig (213 manschap 3 van 2e ingezette voertuig)

Hierna nog met zijn allen op de foto

 

Spullen opruimen, douchen  tassen inpakkken en s’avonds weer een buffet en nog een bezoek aan de lokale Pub in het dorp.

Dag7

Ontbijt, bus, heathrow, vliegtuig (stewardess ik krijg mijn gordel niet dicht), schiphol, bus, Eindhoven, geen haakarmvoertuig om onze spullen op te halen, wachten, wachten, wachten. 5510* haalt ons op, Breskens, bluspak naar kazerne, Thuis.

*5510 personenbus brandweer Sluis

 

 

Bloemenzee bij het Warwick fire station

 

Tijdens deze week zijn we van nabij geconfronteerd geraakt met de andere, uiterste kant van het brandweerberoep. In een nabijgelegen stadje was er zaterdag voor onze aankomst een zeer grote brand geweest en daarbij hadden tijdens een binnenaanval 4 brandweermensen het leven verloren. De grootste brandweer ramp in Engeland sinds 30 jaar.

Vanuit de groep werd  besloten om onze condoleances aan te gaan bieden aan de bezetting kazerne Warwick, een van de  twee vrijwilligerposten die 2 mensen had verloren. Onze bedoeling was om buiten te blijven en onze bloemen neer te leggen met een minuut stilte. Dit werd echter door de familie en vrienden niet geaccepteerd, we moesten binnen komen en iets te drinken aannemen. Toen wij om een Cola vroegen werd ons gevraagd of wij wel echte firemen waren en wij moesten beslist bier drinken ter nagedachtenis. Voor ons allemaal een moment van kippenvel en ingetogen emoties. Niet het mooiste moment van deze week wel het speciaalste.