Inwoners Breskens maken kans op gratis staatsloten.
 
De Nationale Rookmelderdag is het sluitstuk van de grote landelijk rookmeldercampagne die begin oktober van start ging. Het doel van de campagne is: mensen stimuleren rookmelders aan te schaffen. Radio- en tv-spots, advertenties, maar vooral ook voorlichtingsacties van de lokale brandweer moesten mensen hierop attenderen.
 
De campagne sluit op zaterdag 25 oktober met de Nationale Rookmelderdag. Die dag bezoekt de brandweer 50 - door de notaris gekozen - Nederlandse huishoudens om te controleren of er werkende rookmelders hangen. Inmiddels is gebleken dat zeker vier van die adressen in Breskens, Vlissingen, Kamperland en Zierikzee liggen. Wie een rookmelder heeft, maakt dus kans op prachtige prijzen.

250 gratis Staatsloten
Als de brandweer aanklopt (en men heeft een werkende rookmelder) krijgt men sowieso een gratis Staatslot. Daarnaast maakt men samen met de andere 50 mensen (elders in het land) kans op de hoofdprijs van 250 gratis Staatsloten en ook 4 maal een prijs van 100 Staatsloten. Kortom, een kans van 1 op 5 om stevig in de prijzen te vallen (N.B. wie geen prijs stelt op de loten, kan ook de waarde in geld ontvangen).
 
Dus voor de inwoners van Breskens, Vlissingen, Kamperland en Zierikzee die rookmelders hebben: Let zaterdag 25 oktober goed op als de brandweer door uw straat rijdt. Voor wie nog geen rookmelders heeft: ga snel naar de doe-het-zelfzaak en koop ze. Als u het niet om de Staatsloten doet, doe het dan vanwege uw eigen veiligheid.

70 doden per jaar
Jaarlijks komen gemiddeld 70 mensen om door brand. Veel slachtoffers overlijden tijdens een woningbrand. Dit aantal kan drastisch omlaag als er in alle huizen rookmelders zouden hangen. Dat is echter niet het geval: In éénderde van de Nederlandse woningen hangen nog steeds geen rookmelders. En als ze er wel hangen, doen ze het vaak niet.
Dit alles was voor de Stichting Nationale Brandpreventieweek reden om dit jaar samen met de brandweer en de Brandwonden Stichting deze grootschalige campagne te organiseren