Oude 5531 in dienst in Los Quirquinchos
 

We waren er al en hele tijd naar op zoek. Avonden lang speuren op internet ten spijt was het ons nog niet gelukt een spoor van ons oude blusvoertuig te vinden. Via de koper hadden we vernomen dat het voertuig geheel gereviseerd zou worden en was verkocht aan een korps in Argentinie.

Begin augustus ontvingen we via een omweg een mail met fotos en de mededeling of ons dit misschien bekend voor kwam. De mail was voorzien van de volgende mededeling:

Estimados colegas:
Hola, somos bomberos voluntarios de Los Quirquinchos, provincia de Santa Fe, Argentina. Es un pueblo de 3000 habitantes. Les queriamos contar que hace mas de 1 año compramos una autobomba. Nos fijamos en internet y por el escudo y nombre creemos que les pertenecia. Aca les mandamos unas fotos de la unidad. Tambien les queriamos agradecer por el muy buen estado en que llego a Argentina. Es de mucha utilidad para nosotros y mas en estos tiempos de sequía (no llueve), y los incendios de campos y pastizales son recurrentes.
Su pagina web es excelente.
Desde ya los saludamos muy atentamente y de ser posible nos gustaria seguir en contacto e intercambiar fotografias.
 
                                                           Bomberos Voluntarios Los Quirquinchos

 

Onze kennis van de spaanse taal beperkt zich echter tot het bestellen van een sangria en met een beetje geluk is het ons ook nog mogelijk een tweede exemplaar te bestellen. Met wat hulp hebben we de  tekst vertaald.

Beste collegas,

hallo, wij zijn van de vrijwillige brandweer van Los Quirquinchos, uit de provincie Sante Fe, Argentinië. Dat is een dorp met 3000 inwoners. Ze willen u graag vertellen dat we vorig jaar een brandweer auto hebben gekocht. We kochten hem via internet en hebben hem een naam gegeven volgens zijn prestatie. We sturen u een aantal foto's van de eenheid. Ook willen we u bedanken voor de goede staat hoe de auto is aangekomen in Argentinië. Het is zeer belangrijk voor ons in deze droge tijden, het regent niet met veel bosbranden. We hebben hem dus veel nodig. Uw website is geweldig. Vanaf hier sturen we u veel groetjes en u laten u weten dat we graag contact willen houden en forto's willen uitwisselen.

 

 

Als snel was het duidelijk dat alle korpsleden zeer ingenomen zijn met de hernieuwde kennismaking met hun oude voertuig. Onze eerste indruk was dat het voertuig in een naar onze begrippen afgelegen gebied was terecht gekomen. Ondertussen is een uitwisseling van foto's op gang gekomen waaruit blijkt dat dat wel meevalt. Het gebied waar hij gestationeerd is relatief bosrijk en vraagt de gezamenlijke inzet van veel materieel. Doordat het er nagenoeg niet regent is roest een onbekend begrip in dat gebied. We zijn overtuigd dat ons oude voertuig in Los Quirquinchos goed is terechtgekomen. Ondertussen gaat het gerucht dat het voertuig heeft behoord tot de bruidsschat van Prinses Maxima. We weten niet of dat zo is maar indien dit gerucht juist is hebben beide landen een goede ruil gedaan.