Vaardigheidstoets Terneuzen zaterdag 19 april 2008.

 

Melding: binnenbrand bij scheepsreparatie bedrijf Bosman.

Bij aankomst treffen we een werknemer aan die verteld dat bij het lassen brand is ontstaan. Hij  heeft hij nog geprobeerd het vuur te blussen en de uit voorzorg de gasflessen buitengezet. Bij het blussen heeft hij brandwonden opgelopen. Na wat doorvragen komt naar voren dat er nog een slachtoffer in het pand aanwezig is. Hierop besluiten wij met 2 stalen hogedruk naar binnen te gaan. In het voorbij gaan zetten we de stroom af. Achter in het pand treffen we in een hok de brand aan, 1 en 2 zorgen dat 3 en 4 de ruimte veilig kunnen doorzoeken. Helaas voor ons daar geen slachtoffer aangetroffen. Na verdere verkenning treffen we na enige tijd het slachtoffer op zolder aan en brengen die naar buiten.

“Hoort dit er ook bij” vraagt de bevelvoerder zich af als hij een grote klap hoort. Na een aantal seconden krijgt de bevelvoerder via de portofoon een melding van zijn de pompbediener dat een auto op een bij het  pand geparkeerde tankauto is gebotst de tank is lekgeslagen, slachtoffer zit nog in de auto. Ter plaatse bij de auto aangekomen blijkt uit de laadpapieren dat de tankauto de stof Halon lekt.  1 en 2 krijgen opdracht laarzen en ademlucht aan, slachtoffer uit de auto halen.

 Aantal behaalde punten goed voor een 2e plaats maar helaas konden we het lek niet tijdig dichten en moesten we genoegen nemen met een vierde plaats.

Martin van de Broecke